Bolile transmise de căpușe-Borelioza

raise_paw.jpgBorelioza este transmisă de mușcătura căpușei și este produsă de Borrelia Burgdorferi. Boala se caracterizează prin inflamația recurentă a inflamațiilor insitita de șchiopătură, cel mai frecvent șchiopătură și inflamația este prezentă câteva zile apoi se remite de la sine, însă în unele cazuri aceasta persistă. Câinii tineri fiind mai predispuși la apariția bolii decât câinii adulți.

Simptomele acestei boli includ: febră, apatie și lipsa apetitului, mersul este dificil, iar animalul nu acceptă atingerea articulațiilor care sunt inflamate. Rar pot apărea complicații cardiace și renale.

Diagnosticul este dificil și presupune obținerea unui istoric cât mai complet care să orienteze diagnosticul în direcția corectă. În vederea stabilirii diagnosticului se realizează examene de sânge și radiografii ale membrelor afectate.

Tratamentul se bazează pe adminsitrare de doxiciclina și antiinflamatoare, iar durata tratamentului este de regulă de 4 săptămâni. Din păcate însă infecția nu este suprimată în totalitate, boala putându-se reacutiza la diferite intervale de timpcu apariția șchiopăturii.

Prevenția bolii se face prin evitarea mușcăturii de caușă, iar în unele cazuri se poate face și vaccinul împotriva Boreliozei, însă rezultatele sunt controversate.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s