Tehnici de prim ajutor-Insolatia

enhanced-buzz-7476-1330706836-14Asemeni nouă, animăluțele noastre de companie suferă din pricina căldurii excesive. Din acest motiv în timpul verii asigurați-le zone umbrite, apa potabilă și nu lăsați animalele închise în mașină.

În interiorul mașinii temperatura crește rapid, punând viața animalului în pericol chiar și în zilele care nu sunt caniculare. Animalele care suferă de insolație sau șoc termic trebuie să primească de urgență ajutor medical.

Simptome:

Animalele care suferă din pricina șocului termic prezintă o apatie extremă până la comă, respiră accelerat, mucoasele sunt colorate în roșu aprins-vișiniu, nu răspund la stimuli, sau răspunsul la aceștia este extrem de redus.

Primul ajutor:

Mutați animalul la umbră, dacă este posibil este recomandată spălarea animalului cu apă rece, folosind un duș sau un furtun de grădină, concentrați-vă pe zona abdomenului și a membrelor posterioare.

Ca alternativă pentru situațiile în care dușul sau furtunil nu va stau la dispoziție, puteți folosi un prosop îmbibat cu apa rece. Înainte de a aplica prosopul, vânturați-l de câteva ori apoi poziționați-l pe cap și torace, fără să acoperiți ochii, gura sau nasul, la interval de cateva minute ridicați prosopul și vanturați-l.

Nu aplicați nici o dată gheață direct pe un animal supraîncălzit!

După acordarea primului ajutor, transportați animalul de urgenra la cel mai apropiat cabinet veterinar!

Lasă un comentariu