Tehnici de prim ajutor – Asfixierea

77366697c94ffda1d27bfbe921bd37cfCea mai întâlnită urgență în medicina veterinară este sufocarea în urma înghițirii unui corp străin(os/fragmente de oase, jucării, pietre, etc)

Simptome:

Dificultate în respirație, zgomote de sufocare, încercări repetate de a-și bagă labele din față în gură, tuse și modificarea culorii roz a mucoaselor în alb apoi albăstrui.

Primul ajutor:

Chiar dacă animalul dumneavoastră nu este agresiv, animalele care se sufocă sunt speriate și foarte agitate, aveți deci mare grijă când le manipulați.

Dacă animalul dumneavoastră este agitat însă respiră, păstrați-vă calmul și mergeți cu el la cel mai apropiat veterinar.

Dacă este agitat și nu prezitna dificultăți în respirație, însă încearcă să își bage labele din față în gură, încercați să deschideți cu grijă gură animalului pentru a putea localiza sursa discomfortului, dacă puteți vedeți corpul străin, introduceți o pensa și scoateți obiectul, dacă nu puteți vedea corpul străin sau nu puteți să ajungeți la el, mergeți cu animalul la cel mai apropiat veterinar.

Dacă animalul a încetat să mai respire sau a leșinat, poziționați-vă mâinile pe ambele laturi ale toacelui și aplicați o presiune rapidă și fermă. Manevra se poate realiza și cu animalul culcat pe o parte poziționați palma pe cușca toracică și efectuați 3-4 presiuni rapide și ferme. Această tehnică folosește presiunea aerului aflat în plămâni pentru a mișca corpul străin care împiedică pătrunderea aerului. Continuați această operațiune până se deblochează calea respiratorie sau până ajungeți la veterinar.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s