De ce deparazităm pisicile de apartament?

Aviary Photo_131032883487952664.pngCu siguranță v-ați întrebat și nu doar o dată de ce este necesar să deparazitam pisicile care trăiesc exclusiv în casă. Primul gând ar fi că, neavând sursă de contaminare, nu necesită deparazitare. Din păcate lucrurile nu stau astfel.

Pământul de flori, muștele, puricii și șoarecii sunt surse de infestare cu ouă de nematode(viermi rotunzi), cu care pisicuța se poate contamina accidental, exercitându-și instinctele de prădător sau de grădinar.

Un număr mare de paraziți sunt vehiculați de către ceilalți locuitori ai casei care ies afară, încălțămintea este una din principalele surse de infectare.

Un alt parazit extrem de răspândit la pisicile care duc o viață exclusiv de interior, este Dirofilaria, pisica contaminându-se prin mușcătura țânțarului infectat. Spre deosebire de ceilalți paraziți intestinali, aceștia se cantonează la nivel vascular, iar prin multiplicarea lor pot produce probleme cardiace serioase.

În afară de starea generală a pisicuței dumneavoastră care se deteriorează consecutiv infestației cu acești paraziți, litiera și pisicuța reprezintă o sursă de infestare pentru locuitorii casei. Deși toți sunt susceptibili la infestarea cu paraziți, semnele de boală le dezvoltă cu precădere copii, bătrânii și bolnavii cronici.

Deci deparazitarea regulată a pisicuței dumneavoastră de casă este necesară pentru a evita multiplele complicații care apar consecutiv infestației cu paraziți a acesteia.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s